Monitoring

Om goed inzicht te krijgen in het opgewekte vermogen is monitoring van groot belang. De leveranciers van de omvormers hebben veelal een zeer uitgebreid monitoring pakket die eenvoudig uit te lezen is met een overzichtelijk portal waar gegevens zoals opbrengst, dag, maand, jaar overzichten te vinden zijn. Daarnaast zijn er in sommige gevallen ook een handige mobiele App daarmee heeft u eenvoudig, altijd en overal toegang tot de opbrengstgegevens van uw zonnestroomsysteem en dat gewoon via een smart telefoon of tablet (oa. iPhone en iPad). Met de mobiele App of webportal heeft u gedetailleerde grafische weergave van oa. opbrengst en verbruik. Iedere bewoner of gebruiker kan deze toegang voor zichzelf regelen en uiteraart is dit heel veilig. 

Omnik Monitoring / data loggen

Omnik Portal, ontwikkeld door Omnik, is een website waarmee een Omnik PV-systeem bewaakt kan worden. De portal levert een professionele oplossing voor eindgebruikers, voor zowel kleine als grootschalige zonnestroomsystemen. Het is handig om via de portal relevante informatie op te zoeken die altijd en overal te benaderen is waar ook ter wereld. Het is ook mogelijk om eigen webpagina's te maken, systemen te localiseren, en de capaciteit, gebruikte omvormers en panelen te definiëren.

De visuele interface toont duidelijk informatie in de vorm van diagrammen over de werking van het systeem, de CO2-besparing, waarschuwingen, enz. De portal kan ook e-mails over de werking van het systeem naar jezelf of de installateur versturen.

Voordelen:

--Vriendelijke interfaces: 
Eenvoudige bediening, gedetailleerde informatie, persoonlijke instellingen en tijdige waarschuwingen.

--Geen beperkingen van tijd en ruimte: 
Gebruikers kunnen altijd en overal op de portal-website inloggen om de gegevens van het systeem te verkrijgen, ook via een mobiele telefoon (smartphone) met internet-verbinding voor zowel apple als android gebruikers.

De website: http://www.omnikportal.com

 

Solar Edge Monitoring / data loggen

Wellicht de meest veelzijdige en uitgebreide monitoring in de markt is van Solar Egde. Uniek daarin is de weergave van de prestaties per paneel. Verder is het veel eenvoudiger een analyse te maken mbt probleemoplossing door de optimizers in combinatie met het monitoring systeem. Dit resulteert in een snellere en accuratere service en kan er een zeer gedetailleerde rapportage gegenereerd worden juist omdat de informatie per paneel beschikbaar is. 

 

http://monitoring.solaredge.com/solaredge-web/p/kiosk?guid=e5a96ce6-319c-4f0f-83fd-9b028abc7753

 

SMA Monitoring / data loggen

Geen cent verspillen - installatieopbrengsten continu bewaken


Met de beslissing voor een PV-installatie kiest uw ook voor een langlopende bron van opbrengsten. Dat betekent dat de installatie altijd soepel moet functioneren.

Onze producten voor installatiebewaking bied SMA de meest uiteenlopende mogelijkheden: draadloos of op internet gebaseerd, compact of complex, kort of uitvoerig. Hierbij speelt het geen rol of u de opbrengst van een dakinstallatie van een woonhuis of hun zonne-energie centrale in de openlucht wilt bewaken. Bij SMA vindt u voor elke toepassing de passende oplossing.